Nebojujte o pozornosť alebo Vyberáme konferenčné stoličky

Určite ste už niekedy v nejakej zasadacej miestnosti boli. Je tiež možné, že v nej trávite veľa času. Či už je to tak, alebo tak, určite sa v nej nachádzal jeden zásadný prvok – stolička. Vzhľadom k faktu, že na nich vy aj vaši kolegovia, zákazníci, prípadne aj potencionálny obchodný partneri budete tráviť veľa času, stoličky pre vaše schôdze by mali byť predovšetkým pohodlné. Konferenčný nábytok hrá zásadnú rolu v tom, ako produktívne vaše stretnutia budú. Určite nechcete, aby sa osadenstvo sústredilo na vŕzganie sedadla alebo presedené čalúnenie. A preto vy venujte pozornosť výberu konferenčných stoličiek, aby účastníci meetingov venovali pozornosť vám.

Materiál robí prvý dojem

Materiál je samozrejme jedným z najdôležitejších kritérií pri výbere konferenčných stoličiek. Vaše porady, schôdze aj workshopy môžu trvať niekoľko hodín, behom ktorých budú účastníci v neustálom kontakte so stoličkou. Ponuka je pestrá:

  • SieťovinaPerforovaný poťah má radu výhod: udržuje váš chrbát v suchu, je ľahký a vzdušný a prispôsobí sa tvaru tela, naviac dodá moderný šmrnc.
  • Látka – Pokiaľ zvolíte látku, máte istotu, že bude všetkým účastníkom rokovania dobre. Látka je totiž prirodzenou súčasťou každodenných životov nás všetkých, je príjemná na dotyk a zahreje.
  • Pravá koža – S pravou kožou je skvelý prvý dojem zaručený. Obzvlášť, pokiaľ budú stoličky slúžiť pre stretnutie vyššieho managementu či s obchodnými partnermi, sa vyplatí do kože investovať.
  • Eko koža – Je skvelou alternatívou k pravej koži. Disponuje rovnakými vlastnosťami, je však znateľne lacnejšia a oceníte aj jednoduchšiu údržbu.
  • Drevo – Hodí sa skôr pre kratšiu dobu sedenia, prednosťou je ale jeho údržba. Naviac miestnosť zútulní.
  • Plast – Je nenákladný a výborne sa udržiava. Vo frekventovaných miestnostiach, kde je potreba všetko dezinfikovať. Bude obzvlášť dobrým sluhom.

Parametre dobrého sedenia

Čo si predstavíte, keď sa povie konferenčná stolička? Možno si v toku vizualizácii nemôžete vybrať. Dôvod môže byť prostý – tvarov existuje taká rada, že vybrať jeden je proste nemožné. Typickým prevedením je ale jednoduchá kovová konštrukcia s pevnými úzkymi nohami, ktoré nesú ergonomicky tvarované sedadlo.

Dáme vám TIP: Konferenční stolička Viva – zákazníci na ňu nedajú dopustiť!

Pokiaľ budeme o stoličkách do zasadačiek premýšľať v súvislosti s rozmermi, je potreba sa zamerať na nasledujúce: celkovú výšku stoličky, výšku operadla, hĺbku sedadla, výšku sedadla od zeme a šírku sedadla. Aby bolo sedenie čo najpríjemnejšie voľte hĺbku sedadla tak, aby medzi hranou sedadla a lýtkom zostal priestor. Pri výbere šírky sedadla myslite na všetkých kolegov, aby ste sa vyhli nepríjemnému faux pas…

Pri výške stoličky počítajte s výškou stola, obzvlášť, pokiaľ pozeráte po stoličkách s područkami. Tie sú mimochodom skvelým príslušenstvom – občas totiž neviete, kam s rukami a na nich ich necháte príjemne odpočinúť.

Nezabudnite: väčšinou je žiaduce, aby pozornosť získal len prednášajúci. Preto pokiaľ nechcete, aby sa všetky oči upreli na jedinca, pod ktorým sa stolička rúti ako domček z karát, prispôsobte každému členovi tímu aj nosnosť. Tou vyššou nikdy nič neskazíte.

Psychológia farieb v zasadačke

Je všeobecne známe, že jednotlivé farby pôsobia na psychiku a sú schopné ovplyvniť našu náladu. Aj v našom sortimente konferenčných stoličiek nájdete nepreberné množstvo farebných kombinácii. Ak chcete vytvoriť príjemnú atmosféru, vybavte zasadačku alebo prednáškový sál stoličkami v teplých farbách, ako je hnedá, oranžová či červená. Chladné farby (napríklad modrá) si vieme predstaviť v prípade, že svetlé farby miestnosti opticky zväčšujú. Čiernou klasikou ale nič neskazíte, naviac pôsobí elegantne a svojou univerzálnosťou je použiteľná kdekoľvek.

Záležitosť priestoru

Nemenej dôležitým faktorom je miesto, kam konferenčné stoličky poputujú. Viete, že sieťovina pôsobí vzdušne, a preto sa hodí do menších priestorov? Naopak v rozľahlejších miestnostiach sa môžete trochu „rozšupnúť“ a skúsiť masívnejšiu konštrukciu. Nezáleží len na veľkosti miestnosti, dbajte tiež na jej členitosť.

Pokiaľ sa vo vašej zasadačke nedá vyložene tancovať, neváhajte a zaobstarajte si stoličky stohovateľné alebo skladacie. Po skončení meetingu alebo prednášky tak stoličky naskladajte na seba (v prípade skladacích stoličiek k sebe) a s nedostatkom miesta už nebudete mať problém.

Tak, teraz už viete, ako na výber tých správnych konferenčných stoličiek. Či už vyberiete akúkoľvek, prajeme vám, aby vám dopomohli ku vysneným cieľom.

Zaujal vás tento článok? Tak ho zdieľajte!

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *