Bezdotykové dávkovače – Zázračná revolúcia v umývaní rúk?

Denne sa dotýkame držadiel nákupných vozíkov, kľučiek dverí, splachovačov toaliet, tyčí v autobusoch… A asi nie je potreba dodávať, koľko baktérii sa na týchto predmetoch nachádza… Ako si ale riadne umyť ruky na verejných toaletách, kde na vás tieto nástrahy číhajú?

Nočná mora v podobe verejných toaliet

Občas sa nachádzame v situáciách, ktoré si viackrát zopakovať nechceme. A aj tak vieme, že k nim skôr či neskôr opäť dôjde. Určite to sami poznáte. Možno sa ich koľkokrát dokonca snažíte vytesniť z pamäte, pretože vo vás spätne opäť vyvolávajú nepríjemné pocity. A práve jednou zo situácii, behom ktorých stoja hrôzou vlasy na hlave, je návšteva nedostatočne vybavenej spoločnej umyvárne. A hlavne tej vo veľkých nákupných centrách alebo na pracoviskách.

Pri vyššej fluktuácii väčšieho počtu osôb je často skoro nemožné udržať tieto miestnosti v dokonalej čistote. Hlavne čo sa týka umývadiel a ich okolia. Asi si to dokážete živo predstaviť. Zrkadlá postriekané vodou a špinavé pumpičky od dávkovačov mydiel. V tom horšom (možno skoro katastrofickom) prípade sa vám naskytne pohľad na klasické tuhé mydlo utopené v mydlovničke. Silnejšie povahy mávnu rukou a nám, zvyšnej väčšine, bohužiaľ nepostačí nádych a výdych na ukľudnenie.

Ak sa budeme baviť o obchodných strediskách, ako návštevník zmôžete naozaj málo a nezostane nič iné, ako to hold prekusnúť a ruky si umyť iba pod tečúcou vodou. Pokiaľ však máte možnosť zasahovať do vybavenia umyvární na vašom pracovisku a nie ste spokojní so stávajúcim stavom, máme pre vás jeden tip. Tip, ktorý vás zbaví niekoľkých starostí naraz – automatické dávkovače mydiel.

Kúzlo? Nie. Múdra technológia

Bezkontaktné dávkovače mydiel sú v posledných rokoch úplným hitom. Ich úspech spočíva v tom, že sa ich nemusíte nijak dotýkať, a aj tak vám presne nadávkujú mydlo do rúk. Čierna mágia? Nie. Iba múdra technológia na báze senzoru pohybu. Teraz sa poďme pozrieť, čo všetko táto šikovná vecička ponúka a zvládne.

Akonáhle ju vyskúšate, nebudete chcieť meniť

Tou najväčšou výhodou, ktorú automatický dávkovač sľubuje, je zabránenie šírenia baktérii. A to plní na prvú dobrú. Kontaktu s patogénmi a nečistotami sa dokonale vyhnete práve vďaka pohybovému senzoru. Žiadne stláčanie osliznutej pumpičky alebo siahanie na rozmočené mydlo. Prípadne prežitku, ktorý nemal nikdy uvidieť svetlo svetla – mydla vo farebnej plastovej sieťke. Že ste sa s ním nikdy nestretli? O nič rozhodne neprichádzate.

Pri bezdotykovom dávkovači stačí vložiť dlane pod pumpičku, senzor pohybu ich rozpozná a nadávkuje presné množstvo. Tým plynule prechádzame k ďalšej prednosti, ktorou je prísľub úspory tekutého mydla či iných umývacích prostriedkov, ktorými dávkovač naplníte. Tiež máte v okolí nemenovanú osobu, ktorá stláča pumpičku prinajmenšom 26krát, aby sa u nej dostavil pocit zadosťučinenia? Títo ľudia sa totiž najväčšou mierou podieľajú na vysokej spotrebe mydla a automatické dávkovanie im v tom jednoducho zabráni.

Zamedzíte tiež neporiadku na umývadle a v jeho okolí. Nikde nič nekvapká a keramika nie je zapatlaná od mydla.

Rutinné umývanie rúk premení na zábavu

Nemusíte sa obmedzovať len na tekuté mydlo. Bezkontaktný dávkovač môžete naplniť rovnako jarou na riad, telovým krémom alebo dezinfekciou. Táto multifunkčnosť z neho robí užitočného pomocníka nielen v zdravotníckych zariadeniach a na pracoviskách, ale aj v domácnosti.

Tiež občas bojujete s viečkom hydratačného krému? Nanesiete si ho na ruky a tuba vám hneď kĺže v dlaniach. A čo teraz? Čakať, až sa krém vstrebe, alebo začať tubu utierať od mastnoty? Na tieto útrapy môžete s múdrym dávkovačom ihneď zabudnúť. Zásluhou jednoduchej obsluhy si na svoje prídu aj deti, ktoré občas dokážu nechať v kúpeľni peknú spúšť. Zábavné bezdotykové ovládanie ich prinúti si umývať ruky častejšie a odbúra v nich dojem, že si umývajú ruky len preto, že proste musia.

Okrem praktickosti si vás tiež získa svojim moderným designom, ktorý dodá iskru vašej kúpeľni. Väčšina týchto múdrych dávkovačov je naviac dobíjacia a potrebuje teda prívod elektriny až v momente, kedy im dochádzajú batérie.

Malý čierny bod by sa našiel

Majú vôbec tieto vecičky nejakú nevýhodu alebo háčik? Majú. Do veľkých nákupných stredísk sa nehodia. A to z toho dôvodu, že máloktoré spoločné umyvárne bývajú pod neustálou kontrolou. Môže sa tak stať, že sa niektorému nečestnému návštevníkovi zapáčia natoľko, že si ich so sebou skrátka vezme domov.

Zaujal vás tento článok? Tak ho zdieľajte!

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *