Logo
n 0800 105 135   Volajte zadarmo Po–Pia 8.00-17.00
Vonkajšie osvetlenie

Vonkajšie osvetlenie

Vonkajšie LED reflektory sú ideálnym riešením pre osvetlenie veľkých vonkajších plôch. Poradíme vám s výberom optimálneho druhu osvetlenia vášho pozemku.

zobraziť celý text

Intenzívne svietidlá dokážu ožiariť celý pozemok aj jeho prístupové cesty. Slúžia ako pre lepšiu orientáciu na parcele v nočných hodinách, tak pre dodržanie bezpečnej premávky vo vonkajších priestoroch. Niektoré modely reflektorov sú vybavené senzorom pohybu, za pomoci ktorého sa reflektor rozsvieti, akonáhle čidlo zaznamená pohyb. 

V našej ponuke nájdete vonkajšie reflektory s rôznou intenzitou svietivosti, s pohybovým čidlom, so stojanmi aj klasické prisadené LED osvetlenia, ktoré využijete napríklad ako osvetlenie terasy. 

 

Podľa akých parametrov sa orientovať?

Svetelný zdroj
Tento parameter vám udáva požadovaný výkon zdroja. Zvoliť si môžete z tých najúspornejších či najvýkonnejších. Uvedené hodnoty sú vždy v jednotkách wattov.  

Svetelný tok
Touto veličinou sa rozumie hodnota svietivosti žiarovky alebo svetelný výkon žiarenia. Jedná sa o celkové množstvo svetla, ktoré žiarovka vyprodukuje do všetkých smerov za jednu sekundu. Svietivosť sa meria v lumenoch, čím viac lumenov žiarovka má, tým je svetlo, ktoré vyžaruje, intenzívnejšie. 

Senzor pohybu
Niektoré zariadenia disponujú senzorom pohybu, ktorý sa postará o automatické zapnutie svietidla v prípade, že čidlo nablízku rozozná pohyb. Tieto typy prístrojov sú veľmi úsporné v kombinácii s nastavením času svietenia. 

Detekčný uhol senzoru
Tento parameter sa týka iba prístrojov, ktoré disponujú pohybovým čidlom. Udáva vám, v akom uhle je reflektor schopný rozpoznať pohyb a automaticky sa zapnúť. 

Detekčná vzdialenosť
Veličina týkajúca sa rovnako zariadenia so senzorom pohybu. Jedná sa o maximálnu vzdialenosť, v ktorej je svietidlo schopné rozpoznať váš pohyb a na základe toho sa automaticky rozsvietiť. 

Nastavenie času svietenia
Väčšina reflektorov s pohybovým čidlom disponujú funkciou nastavenia času svietenia. Jedná sa o veľmi úspornú funkciu, stačí si zvoliť danú dobu, po ktorú bude zariadenie svietiť akonáhle detekuje pohyb. 

Životnosť
Životnosť svietidla patrí medzi jedny z najdôležitejších parametrov, podľa ktorých by ste sa mali orientovať. Uvádza, ako dlho dané zariadenie vydrží v akčnom režime. Najčastejšie bávy vyjadrené pomocou maximálneho počtu hodín. 

Světelný kužel
Svetelným kužeľom môžete chápať dráhu svetla zo smeru od zdroja do priestoru. 

Teplota svetla
Teplota svetla vám udáva, akú farbu dané svietidlo vyžaruje. Zdroje svetla sú vyrábané s rôznymi farebnými teplotami, pričom každá je vhodná pre iné účely použitia. Teplejšie svetlo (2700-4000K) nájde svoje uplatnenie hlavne v obývacích izbách, spálňach a detských izbách. Neutrálne biele svetlo (4000-6500K) sa hodí do pracovní, kúpeľní, obchodov či spoločných priestorov domov. Studené svetlo (6500-9000K) využívame hlavne k osvetleniu vonkajších priestorov, skladov alebo výrobných hál. 

Úroveň krytia
Tento parameter vás informuje o odolnosti elektrického žiarenia proti vniknutiu cudzieho telesa či kvapaliny. Vyjadruje sa v tzn. IP kóde, ktorý je tvorený znakmi “IP” a dvomi číslicami. Prvá číslica charakterizuje ochranu pred vniknutím cudzích predmetov, druhá číslica označuje stupeň krytia pred vniknutím tekutiny. 

skryť text

Vonkajšie osvetlenie

Podľa ceny

0 - 0

Podľa farby

Svetelný zdroj

0 - 0 W

Senzor pohybu

Svetelný tok i

0 - 0 lm

Teplota svetla

0 - 0 K

Váš košík je prázdný

Kancelársky nábytokKancelársky nábytok O
Stoličky a kresláStoličky a kreslá O
Kancelárske vybavenieKancelárske vybavenie O
Kuchyne a jedálneKuchyne a jedálne O
Šatne a ich vybavenieŠatne a ich vybavenie O
Vonkajšie vybavenieVonkajšie vybavenie O
Dielňa a skladDielňa a sklad O
Dom, byt, záhradaDom, byt, záhrada O